Home/Retourbeleid
Retourbeleid 2016-07-14T18:44:44+00:00

Ruil en retourbeleid By John

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen, maar u bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Geretourneerde artikelen worden alleen geaccepteerd wanneer ze ongebruikt zijn en, voor zover mogelijk, verpakt in de originele verpakking. Cosmetica mogen alleen geretourneerd worden in ongeopende verpakking. Een Cadeaubon van BY JOHN kan niet worden geretourneerd.

Het is niet mogelijk om een artikel uit onze webshop direct om te ruilen via de bezorgdienst. Wanneer u een ander formaat of kleur wenst, kunt u het ontvangen artikel retourneren volgens de hierboven beschreven procedure. Vervolgens kunt u naar wens een vervangend artikel bestellen in onze webshop.

De verzendkosten ontvangt u retour wanneer u een verkeerd of beschadigd artikel heeft ontvangen.

Als u verzendkosten voor de retourzending heeft betaald, krijgt u uw verzendkosten in twee gevallen terug:

  1. Een artikel uit de zending is beschadigd, verkeerd geleverd of anderszins niet correct geleverd. De verzendkosten worden in dit geval vergoed volgens de betaalmethode van aankoop.
  2. U herroept uw order.

Neem voor het retour zenden van (een deel van) uw bestelling telefonisch contact met ons op +31 35 524 7980 of mail naar info@byjohn.nl.

Zodra het pakket in goede orde is ontvangen, wordt het aankoopbedrag volgens de wijze van aankoop zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen op uw bank- of girorekening teruggestort. U dient het retourbewijs te bewaren totdat het aankoopbedrag is teruggestort.

U kunt natuurlijk ook altijd uw zending terugbrengen bij BY JOHN in Naarden-Vesting. Bij retourneren van de gehele zending kunt u ter plekke zelf kiezen of u de verzendkosten als voucher of volgens de betaalmethode van de aankoop terug wilt ontvangen.

Geldteruggave op basis van betaalwijze:

  • Betaald met iDeal, creditcard of PayPal: het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen op uw bank- of girorekening teruggestort.
  • (gedeeltelijk) met Cadeaubon: u ontvangt dit bedrag retour in de vorm van een Cadeaubon van BY JOHN. Het resterende aankoopbedrag wordt teruggestort op de betreffende bank- of girorekening.

Pakketten besteld via een andere webshop dan de BY JOHN webshop, kunnen niet afgehaald en/of geretourneerd worden.

Rond drukke periodes zoals de feestdagen kan de afhandeling van uw geretourneerde bestelling vertraging oplopen. U wordt op de hoogte gehouden over de actuele levertijden in het bestelproces.